perjantai 25. joulukuuta 2015

JOULUAATTO

Huomenta!

Joulu tuli ja joulu meni niin nopeasti. Tuli sellainen fiilis ”tässäkö tämä nyt oli”, kun jouluhössötykset aloitetaan jo heti halloweenin jälkeen. Ja sitten ku jouluaatto tulee, se on yhtänopeasti ohi.
Koska joulusta kuitenkin nautin, niin ajattelin että voisin kertoa hieman omasta joulustani.

Niin kuin aina niin myös tänään meidän jouluaatto alkoi sillä, että syötiin riisipuuroa, jonka jälkeen raaputettiin arvat (joita saadaan joka vuosi joululahjaksi), sen jälkeen perinteiden mukaan katsottiin lumiukko. Jonka jälkeen lähdettiin koko perhe koiran kanssa ulos. Reilu tunnin lenkin jälkeen mentiin takaisin kotiin ja alettiin laittautumaan.












Kun kaikki oli valmiita lähdettiin viemään kynttilöitä hautausmaalle, koska emme pääse viemään kynttilöitä ”virallisille” hautapaikoille. Ja tietenkin tahdotaan näin joulun alla kunnioittaa myös suvun vainajia.
Hautausmaa reissun jälkeen, tultiin kotiin tekemään ruokaa, sillä kello oli jo lähemmäs 17 ja alkoi jo olla nälkä. Joten syötiin siis jouluruoka yhdessä. Pitkään aikaan en ole ollut niin täynnä kuin eilen.












Syömisen jälkeen istuttiin sohville juomaan viiniä yms ja oli aika aloittaa lahjojen jakaminen. Tänä vuonna lahjoja jaettaessa hymy oli kyllä erityisen herkässä, en vaan voinut lopettaa hymyilyä. Tänä vuonna en itse myöskään toivonut mitään, joten olin yllättynyt lahjojen määrästä. Olin myös ostanut perheelleni lahjoja, ja kun näin heidän pitävän niistä tuli niin hyvä mieli.




Lahjojen avaamisen ja niiden ihastelun jälkeen vaihdettiin hieman rennompiin vaatteisiin ja katsottiin taas perinteiden mukaan televisiosta Joulupukki ja noitarumpu. Joulupukki ja noitarumpu on varmasti yksi lempi jouluelokuvistani, se on vaan katsottava joka joulu.
Oikeastaan koko loppu päivä meni siinä, että katsoimme yhdessä jouluelokuvia ja ohjelmia, söimme jouluherkkuja ja vain rentouduimme ja nautimme joulusta.







Ajattelin, että jos teillä on kiinnostusta nähdä mitä sain joululahjaksi, voisin tehdä siitä erillisen postauksen, vaikka seuraavaksi tai voisin jopa toteuttaa sen videon muodossa, sillä tästä tulikin yllättävän pitkä postaus.

TOIVOTTAVASTI KAIKILLA OLI IHANAN RAUHALLINEN JA RENTOUTTAVA JOULU!

KERTOKAA MYÖS IHMEESSÄ MITÄ SAITTE JOULULAHJAKSI TAI/JA MIKÄ ON OMA SUOSIKKISI LAHJOISTA!

Instagram; Milasutinen
Ask.fm: Milsuuw
Youtube: Milasutinen
Snapchat: Milsuuw

1 kommentti: